Industrin runt Harry Potter

Att säga att bokserien om Harry Potter är populär räcker inte riktigt till. Serien som gavs ut mellan 1997-2007 har sålt i mer än 450 miljoner exemplar över hela världen. Harry Potter har helt enkelt blivit en industri som genererat miljarder i inkomster åt författaren J.K. Rowling, filmbolag och videospels-utvecklare.

Hos Gameloot går det att välja bland mängder av olika harry potter saker, från sällskapsspel till pussel, tröjor, ryggsäckar och annat. Det har också släppts en lång serie av videospel som kretsar kring Harry Potters universum. Ett spel per novell har det blivit plus Lego-Harry Potter med mera.

De senaste Potter-böckerna släpptes förra året

Den litterära delen av historien om Harry Potter avslutades som du läste tidigare för mer än tio år sedan. Det betyder dock inte att det inte släppts fler böcker om Potter sedan dess. Rowling avslöjade häromåret att hon skulle släppa hela fyra ytterligare böcker om Potter. Det var ett glädjande besked för många fans, även om nog vissa samtidigt blev lite besvikna över att det inte rörde sig om några fortsättningar på historien som tog slut 2007. Alla fyra böckerna har titlar som börjar med ”Harry Potter: A Journey Through…” och därefter, i tur och ordning: ”Charms and Defence Against the Dark Arts”, ”Through Care of Magical Creatures”, ”Through Divination and Astronomy” och ”Through Care of Magical Creatures”. Böckerna handlar om den värld Harry lever i och de magiska trix han och de andra eleverna får lära sig på Hogwarts.

Blir det någon mer film om Harry Potter?

Som det ser ut nu verkar chanserna för att det ska dyka upp en ny film om Harry Potter någon gång under de närmsta åren relativt goda. Warner Brothers jobbar tydligen just nu på en film utifrån boken ”Harry Potter and the Cursed Child”. Räkna dock inte med att se någon av de gamla skådespelarna i rollerna. Det lär bli en helt ny rollista.

Leave a Reply

mts_best