Escape games

Tv- och datorspel är här för att stanna. Särskilt tv-spel är något företag och utvecklare lagt stor vikt vid de senaste åren. Det har resulterat i häpnadsväckande grafik som ser nästan helt verklighetstrogen ut. Till skillnad från mycket annat i vårt moderna tidevarv, som går framåt med mer avancerad elektronik och ständigt utvecklad teknik, finns det undantag. Något som har blivit allt mer populärt på olika håll i världen är verkligheten. Folk letar naturligtvis fortfarande spänning och kickar i den virtuella världen, men vår riktiga verklighet börjar ta en allt större plats i spelandet.

En ny form av spel

Det har länge gått att spela så kallade escape games på datorn. Det är spel som går ut på att du ska hitta ut ur ett rum eller en byggnad med hjälp av ledtrådar som finns utplacerade på stället. Visste du att idag finns det även escape rooms som är fysiska? En form av stort och interaktivt sällskapsspel som inte bara låter folk umgås och ha roligt, utan även får folk att samarbeta, utmana sig själva och få lite hjärngympa på köpet. Det är en spelform som blivit allt vanligare, och idag hittar man dessa escape rooms i mängder runtom i världen.

En annorlunda upplevelse

Escape rooms är en kul aktivitet som funkar i alla åldrar. När man kommit in i rummet så blir man inlåst. Det enda som kan få ut gruppen är samarbete, logik och problemlösning. Ofta finns ledtrådarna och gåtorna i olika svårighetsgrad för att lättare kunna anpassa spelet efter vilken grupp som ska spela. I en tid då vi människor spenderar så mycket tid framför skärmar av olika slag, så är sällskapsspel högst aktuella, kanske rent av nödvändiga. För de som vill testa på något annorlunda, kanske slita blicken från dator-, mobil- och tv-skärmarna en stund, är escape rooms ett ypperligt sätt för att umgås, ha roligt och samtidigt samarbeta mot ett gemensamt och spännande mål.

Leave a Reply

mts_best