Storsuccé för nya Resident Evil Village

Resident Evil har länge varit en älskad franchise och har nu nyligen släppt Resident Evil Village, den senaste titeln. Spelet fortsätter från föregående spelet och du får följa Ethan som är på jakt efter sin dotter, efter att ha sett sin egen fru skjutas till döds. Spelet har en fantastisk action men jämfört med föregångaren är det väldigt lite skräck över det hela.

Mer fokus på action, men skräcken finns där

Föregångaren var skräckfylld och var ett ganska nytt kliv i rätt riktning. Även om Village har blivit en succé så saknar många den skräck som föregående titeln hade. Det som däremot sätter tonen i Village är antagonisterna. Spelet har flertalet av dessa och det är väldigt mycket kreativitet här. Du har troligtvis redan sett bilder på Dimitrescu, den väldigt stora (på mer än ett sätt) vampyren som var den som utgjorde stora delar av reklamen för spelet innan det släpptes.

Utöver det har du andra spännande figurer som ett puckelryggat monster, en sadistisk man och en obehaglig docka. Slutligen har vi Mother Miranda, ledaren över dem alla.

Memes ordnade hypen

De allra flesta som surfar på nätet har nog redan sett och hört en del om Dimitrescu som kändes som ett ganska tydligt sätt att använda sex för att sälja spelet. Det gick väldigt bra med fansen som omedelbart föll för henne. Inte för att spelet var en besvikelse, men reklamen som spelet fick genom sin blyga trailer och demot var definitivt inte något som skadade.

Man kan definitivt ge Dimitrescu en hel del tack här. Demot var däremot bidragande i allmänhet. Under demot fick vi introducerade still en del av spelet i den första miljön du får spela i, slottet. Det enda som var lite av en besvikelse här är att demot utspelade sig i en av de läskigaste delarna av spelet och var därför fullspäckat med skräckscener, medan resten av spelet visade sig att främst fokusera på action.

Leave a Reply

mts_best