The Outer Worlds – istället för Fallout

Obsidian Entertainment ligger bakom en av de mest uppskattade titlarna i Fallout-serien: Fallout New Vegas. Sedan dess har Fallout tagits över av spelutvecklaren Bethesda, en flytt som många fans varit besvikna över. Av någon anledning tycks en av världens största spelutvecklare oförmögna att producera egna titlar med samma polish och med samma kärlek som den betydligt mindre utvecklaren Obsidian.

Fallout New Vegas var uppenbart producerad med kärlek. Som spelare hade du den frihet och möjlighet att välja din egen väg som var Fallout-seriens signum. Den som väntar på att Obsidian återigen ska få göra Fallout väntar nog förgäves. Som tur är har de tagit med sig sina erfarenheter av hur man bygger den typen av spel och nu släppt The Outer Worlds.

Ett äventyrsspel med inslag av rollspel

The Outer Worlds är precis som Fallout New Vegas ett äventyrs-/rollspel som spelas ur ett förstapersonsperspektiv. Precis som New Vegas har du stor frihet för hur du kan utforma din karaktär och vilken väg hon eller han kommer att vandra. Valen du gör under din resa kommer att påverka ödena både för din karaktär och de samhällen du passerar.

Utspelar sig i en alternativ framtid

The Outer Worlds utspelar sig i en alternativ framtid där människan lyckats erövra delar av galaxen. Spelets universum domineras av ett fåtal enorma företag som äger allt och som sysselsätter de flesta på de planeter du kommer att besöka. När spelet tar sin början vaknar du upp på ett rymdskepp efter att ha sovit ungefär 70 år i en kryokammare. Din karaktär reser till en närliggande planet som befolkas av människor som jobbar för ett stort gruvföretag, Halcyon.

Du kanske inte driver ett av framtidens megaföretag, men vem vet? Alldeles oavsett vet du som är egen företagare betydelsen av att ha tillgång till snabba pengar. Hos Qred.com kan du ta snabba företagslån på upp till 1 000 000 kronor med fördelaktiga räntor och utan dolda kostnader eller avgifter. Bra inte minst för tillfällen då du känner att du har en idé som du bara måste sätta i verket direkt.

Klassfrågor och moraliska dilemman

En av de bärande idéerna i The Outer Worlds har att göra med ekonomisk klass och frågor om distinktionen mellan arbete och fritid. Spelet är nämligen i första hand dialogdrivet, även om det finns gott om action också, och du får spendera gott om tid med att försöka medla mellan olika fraktioner och hjälpa eller stjälpa människor på de planeter du besöker. De flesta spel som ges ut nuförtiden erbjuder rätt lite valfrihet, för många rollspelsfans är det därför speciellt när spel som Outer Worlds släpps. Så det kanske är rollspelet för hösten 2019. The Outer Worlds ges ut till PS4, PC, Xbox One och Nintendo Switch.

Leave a Reply

mts_best