Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing är en TV-spelsserie som utvecklats av Nintendo och New Horizons är det senaste spelet i serien. Sedan det släpptes framstår det som ett av de senaste årens mest populära TV-spel. Det är en slags livssimulator som till stora delar påminner om The Sims. Handlingen i New Horizons börjar med att huvudkaraktären (du) flyttar till en öde ö tillsammans med ett stort antal antropomorfiska djur.

Vad som händer sedan är helt upp till spelaren. Det finns helt enkelt inget spikat mål i Animal Crossing. Speltekniskt sett går det att dra paralleller till ytterligare ett spel förutom The Sims, nämligen Stardew Valley. I Animal Crossing har du nämligen möjligheten att ta hand om ön på olika sätt. Du kan bygga hus, odla saker och ta hand om djur. Just de här kreativa aspekterna har gjort att det vuxit upp ett stort community som kretsar kring Animal Crossing. Spelare delar sina egna unika öar med andra. Det är möjligt för upp till åtta spelare att bo på samma ö, så det finns också en social aspekt i själva spelet. En unik detalj i New Horizons är att vädret på den ö spelaren bosätter sig på påverkas av klimatet i det land spelaren bor i på riktigt.

Uppskattat av både kritiker och spelare

Om du vill spela Animal Crossing gör du det kanske på en Nintendo Switch, fast spelet finns till andra plattformar också. Fördelen med Switch är dock att du kan spela var som helst. För att kunna avnjuta Animal Crossing på bästa sätt ska du skaffa ett par bra trådlösa hörlurar.

New Horizons har fått fantastiskt fin kritik och blivit en stor succé. Hittills har spelet sålt i drygt fem miljoner exemplar. Många kritiker har prisat spelet för att det är avslappnande och samtidigt engagerande. För många representerade spelet eskapism som var perfekt anpassad för en tid då covid-19 började spridas och miljontals människor världen över var tvungna att sitta i karantän. Många har också använt spelet som en virtuell mötesplats när det inte varit möjligt att mötas i den verkliga världen. Människor har tagit examen, hållit begravningar och allt möjligt annat i Animal Crossings spelvärld.

Leave a Reply

mts_best