4 Märkliga TV-spel

Om jag ber dig tänka på ett tv-spel vilket skulle vara det första som dyker upp i ditt huvud? Förmodligen skulle det vara någonting i stil med Super Mario Bros, Call of Duty, Fortnite eller något annat brett och populärt. Men sedan dataspel slog igenom brett på 70-talet har det släppts en hel del märkliga titlar. Spel som glömts bort, som flugit under radarn och sådana som bara var för konstiga för att locka en bred publik. Här följer en lista med några av dem.

Mister Mosquito (2001)

Många skulle säkert hålla med om att myggor är en av de mest irriterande insekterna. Så varför inte göra ett spel där man får spela som en mygga? Det är precis vad den här titeln som släpptes till PS2 erbjuder. Surra runt och irritera familjen i ett hus, och när rätt tillfälle infinner sig så suger du lite av deras blod.

Japan World Cup 3 (2011)

Det här spelet är något av det mest vansinniga som någonsin släppts. Det hade varit ett normalt spel om det hade uppehållit sig vid den hästkapplöpning som utgör det grundläggande konceptet. Här kryddas det med att det inte är några vanliga lopp det handlar om. Hästarna dansar, giraffer är med på ett hörn, trojanska hästar. Spelet har lite av allt helt enkelt. Och ja, 3:an i titeln betyder att det är spel nummer tre i en serie. Världen är obegriplig ibland.

LSD: Dream Emulator (1998)

En klassisk titel i genren ”konstigaste spelen någonsin”.I LSD får man tillfälle att vandra runt i en drömvärld som inspirerades av vad spelets skapare, Hiroko Nishikawa, drömde på nätterna. Samtidigt som spelet var väldigt konstigt så var det också ganska ambitiöst. Spelets drömmar påverkades av en mängd olika faktorer vilket gjorde att varje spelsession blev unik. Ibland åt det läskigare hållet. Ibland flög demoner förbi en, ibland, tja, en blöjtårta. Man kunde aldrig veta med det här spelet.

Seaman (2000)

Nuförtiden existerar det en stor marknad för diverse märkliga indiespel. Det är därför inte särskilt konstigt att det släpps många spel som har väldigt smala målgrupper. Det var inte fallet när Seaman släpptes till Sega Dreamcast. Spelet handlade om en fisk med människoansikte. Ja, du läste rätt. Vad handlade det om? Det fick man klura ut själv genom att experimentera. För de som orkade stod det efter ett tag klart att spelet var en form av virtuellt husdjur, lite som en tamagotchi. Låter det intressant? Verkar som att det är en uppföljare på gång.

Leave a Reply

mts_best